Puolikuivia tarinoita ruoasta, reissuista ja vähän rakkaudestakin

Lyhyenä hetkenä on ruokaan, luonnossa liikkumiseen ja mökkeilyyn hurahtaneen kirjoittajan vastuullisesti tuotettu media.

Tekstien tarinankerronta käärii muikeat makumuistot ja koskettavat kokemukset pehmeään pakettiin, joka vetoaa tunteisiin ja liikuttaa lukijaa. Kivijalkoina seisovat intohimo hyvään ruokaan ja viiniin, rakkaus ympäröivään luontoon ja kauniiseen kieleen sekä puolikuiva huumori, joka kumpuaa kahden insinöörin yhteisestä keittiöstä.

Teksteissä tunnustellaan nelikymppisen elämää, tartutaan ajankohtaisiin aiheisiin, puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä, tehdään vastuullisia valintoja ja ollaan luonnon puolella. Reseptit ovat yleensä kasvipohjaisia ja usein satokauden mukaisia, raaka-aineet mahdollisuuksien mukaan lähellä tuotettuja. Matkat kohdistuvat eritoten kotimaahan, kansallispuistoihin ja lumiseen Lappiin, ja kohteeseen kuljetaan aina maata pitkin.

Lyhyenä hetkenä rämpii rohkeasti kartoittamattomassa maastossa, suksii umpihangessa ja tutkii uteliaana ympäröivää maailmaa. Matkaa ei ole siloteltu ylikäsitellyillä kuvilla, superstailatuilla annoksilla tai epäaidoilla otoksilla. Valmiiksi tallattu, tasainen tie on muita kulkijoita varten, sillä kiinnostavinta on kivikkoinen kinttupolku, se mikä on päällystetty samaistuttavilla tarinoilla ja rehellisillä kokemuksilla.

Tarinoiden takana

Blogin tekstien takana seison ylpeänä minä, Pia Alapeteri, nelikymppinen vaikuttaja, vastuullisuusviestijä, sisällöntuottaja, tarinankertoja, yrittäjä ja kirjailija, joka rakastaa mökkilaiturilla laiskottelua, kirpeitä syysaamuja, hohtavia hankia, pakkasenpuremia puolukoita, yksinkertaisia pastareseptejä ja makeita jälkiruokaviinejä.

Mökkeilen Etelä-Savossa, liikun luonnossa, luen 100 kirjaa vuodessa, neulon jämälangoista ja kokkaan aina kun voin. Pyrin elämään vastuullisesti planeetan kantokyvyn rajoissa ja näyttämään esimerkilläni muillekin, että ilmastoviisaiden valintojen tekeminen ei ole luopumista, vaan paremman tulevaisuuden rakentamista.

Pidätän itsekkäästi oikeuden kirjoittaa kaikesta, joka koskettaa, liikuttaa, ihastuttaa tai raivostuttaa. Mielipiteet ovat aina omiani, eivätkä ne ole ostettavissa paksullakaan setelitukolla.

Huomioithan, että kaikki näillä sivuilla julkaistavat tekstit ja kuvat ovat minun, ellei toisin mainita.
Kunnioitathan tekijänoikeuksia.

Scroll to Top