Blogin takana

Lyhyitä hetkiä, reissuja ja retkiä, lukemattomia tarinoita, muikeita makumuistoja, kiinnostavia ravintolakokemuksia, rouheaa reseptiikkaa, aitoja mielipiteitä ja rehellisiä raaka-aineita. Ruokaa, reissuja ja rakkautta – reilulla kauhalla annosteltuna.

Blogin sydän sykkii ruokareissaamiselle, luomu- ja lähituotannolle, ravintolakulttuurille, yhteisöllisyydelle, yhdessä syömiselle, kaupunkiviljelylle ja suomalaiselle designille. Reseptien lomassa puidaan parisuhdetta, haaveillaan mökkikesästä ja rakastutaan suomalaiseen luontoon eikä kaihdeta vakaviakaan aiheita kuten lapsettomuutta tai minäkuvaa. Keväällä 2015 syntynyt blogi tunnetaan kauniista kielestä, tarinankerrontaa hyödyntävästä reseptiikasta sekä puolikuivasta huumorista, joka kumpuaa kahden insinöörin yhteisestä keittiöstä.

Tekstien takana seison ylpeänä minä, Pia Alapeteri, nelikymppinen ruoka- ja matkabloggaaja, sisällöntuottaja, kustannustoimittaja ja wannabe-ruokakirjailija, joka rakastaa kirpeitä syysaamuja, hohtavia hankia, pakkasenpuremia puolukoita ja jälkiruokaviinejä.

Vaikuttajamarkkinointia tai sisältöyhteistyötä?

Teen mielelläni sisältöyhteistyötä ja vaikuttajamarkkinointia arvoihini ja blogini henkeen sopivien tuotteiden, brändien ja kumppanien kanssa. Vahvinta osaamistani ovat tarinankerronta, reseptien tuunaus sekä laadukkaan tekstin tuottaminen persoonallisella otteella. Sisällöntuotanto sujuu muissakin sosiaalisen median kanavissa, kuten Instagramissa ja Snapchatissa. Myös hakukoneoptimointi on hallussa.

Olen allekirjoittanut sisällöntuotantoalan yhteiset eettiset säännöt ja kuulun Ping Helsinki Ambassadors -verkostoon, jonka tavoitteena on kehittää tuloksellisen vaikuttajamarkkinoinnin ammattimaisuutta, läpinäkyvyyttä ja mitattavuutta. Ota rohkeasti yhteyttä pia.alapeteri at gmail.com, juonitaan yhdessä yrityksellesi sopiva yhteistyön muoto.

Kaikki näillä sivuilla julkaistavat tekstit ja kuvat ovat omiani, ellei toisin mainita. Kunnioitathan tekijänoikeuksia.

Elämän, ihan lyhyenä hetkenä
vuosituhansien keskellä
satamaan, laivat jäävät ja eikä ne lähdekään.
Elämän, selittämättömän selässä,
juuri oikealla hetkellä
ymmärrän, miten pienellä kaikki on kaikessa kii. – Pepe & Saimaa 2014

9 kommenttia artikkeliin ”Blogin takana

 1. Waude! Tosi hyvä fiilis teksteissä ja hyvää luettavaa! Odotan jatkoa innolla :). Onnea vielä sinulle ja blogillesi 👍

 2. Kas, olinkin aina toisinaan miettinyt että mitäköhän sulle mahtaa kuulua, mutta en pystynyt asiaa selvittmään kun en muistanut sun sukunimeä 🙂

 3. Hei,

  Pakko laittaa kommenttia. Suurimmat nautintoni saan ruuasta ja täysillä elämisestä, ystävistä ja ilon hetkistä.
  Muun muassa nämä asiat siun blogista välittyy. Kirjoitustyylisi on rennon vapaa ja siksi löydänkin itseni lähes päivittäin tarkastamassa, onko uutta tekstiä ilmestynyt. Jatka samalla sisällöllä. Kiitos ihastuttavista resepteistä ja ennen kaikkea lukuhetkistä.

  • Voi että Muusa, iso kiitos! Sitä vähän väliä kyseenalaistaa omia tekemisiään ja tekstejään, mutta tällaiset kommentit saavat uskomaan, että ehkäpä tässä kuitenkin on tehnyt jotain oikein. Rutistaisin, jos voisin!

 4. Heips Pia, blogiasi on ihanaa lukea! Luin urakalla kesän mökkiruokajuttujasi ja heti tuli semmoinen olo että haluan kokeilla noita näppäriä reseptejä! Olen yksinkertaisen ruuanlaiton ystävä joten innolla luen sentyyppisiä postauksia. Kivaa kun laitat myös paljon kuvia tekstin kylkeen -järvikuva laiturilta, jossa oli pieni pöytä ja kaksi tuolia, oli aivan huikea!! Hyvää loppukesää ja kirjoitusintoa edelleen sinulle, täällä odotellaan innolla uusia juttuja!

  • Simppelistä ruuanlaitosta tykkään minäkin! Joskus pitää toki vähän haastaa itseään hellan äärellä, mutta yleensä vähemmän on enemmän. Kivaa, kun viihdyt tekstieni parissa ja aurinkoista elokuuta sinullekin! Lisää luottoreseptejä tulossa jo tänään, jee!

 5. Hei Piia! Kyllä oli taas ihana lukea tuota sinun postausta. Tuo sinun tuottamasi teksti on niin mukaansa tempaavaa. Olen innokas katsomaan aina mitä kirjoittelet. Terkut täältä pohjoisesta.

  • Kiitos Marru! Mukava kuulla, että tykkäät teksteistäni, kommenttisi lämmitti kovasti mieltä. Terkkuja takaisin! 🙂

Kommentoi, kysy tai kerro tarina!