Blogin takana

Lyhyenä hetkenä -blogin kivijalkana on intohimo hyvään ruokaan, matkustamiseen ja kauniiseen kieleen sekä puolikuiva huumori, joka kumpuaa kahden insinöörin yhteisestä keittiöstä.

Taitava tarinankerronta käärii muikeat makumuistot, koskettavat reissukokemukset sekä ravintola- ja ruokamaailman ilmiöt pehmeään pakettiin, joka liikuttaa lukijaa. Reseptit ovat usein satokauden mukaisia ja raaka-aineet mahdollisuuksien mukaan lähellä tuotettuja, matkat kohdistuvat eritoten Eurooppaan ja lumiseen Lappiin. Ruoan ja reissaamisen lisäksi blogissa puidaan parisuhdetta, haaveillaan mökkikesästä ja rakastutaan suomalaiseen luontoon. Teksteissä tunnustellaan nelikymppisen elämää, pidetään itsestä huolta, puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä, ravistellaan ennakkoluuloja ja tartutaan ajankohtaisiin puheenaiheisiin.

Lyhyenä hetkenä ei kangistu kaavoihin tai ahtaudu muotteihin, vaan rämpii rohkeasti kartoittamattomassa maastossa, suksii umpihangessa ja tutkii uteliaana ympäröivää maailmaa. Blogi kulkee juurakoiden joukossa, lämpimällä graniittikalliolla ja upottavalla rantahiekalla ja heittäytyy välillä sammalmättään syleilyyn. Matkaa ei ole siloiteltu käsitellyillä kuvilla, stailatuilla annoksilla tai epäaidoilla otoksilla. Valmiiksi tallattu, tasainen tie on muita kulkijoita varten, sillä kiinnostavinta on kivikkoinen kinttupolku, se mikä on päällystetty liikuttavilla muistoilla, samaistuttavilla tarinoilla ja rehellisillä kokemuksilla.

Tekstien takana seison ylpeänä minä, Pia Alapeteri, nelikymppinen bloggaaja, sisällöntuottaja, tarinankertoja, kustannustoimittaja ja wannabe-ruokakirjailija, joka rakastaa kirpeitä syysaamuja, hohtavia hankia, pakkasenpuremia puolukoita ja jälkiruokaviinejä.

Pidätän itsekkäästi oikeuden kirjoittaa kaikesta, joka koskettaa, liikuttaa, ihastuttaa tai raivostuttaa. Mielipiteet ovat aina omiani, eivätkä ne ole ostettavissa paksullakaan setelitukolla.

Huomioithan, että kaikki näillä sivuilla julkaistavat tekstit ja kuvat ovat omiani, ellei toisin mainita. Kunnioitathan tekijänoikeuksia.

Vaikuttajamarkkinointia tai sisältöyhteistyötä?

Nielsenin kuluttajatutkimuksen (2017) mukaan peräti 83 % kuluttajista luottaa toiselta, arvomaailmaltaan samankaltaiselta ihmiseltä saamaansa suositukseen. Luku on hurja, kun samaan aikaan vain 33 % luottaa yrityksen omaan viestintään ja brändimainontaan.

Teen mielelläni sisältöyhteistyötä ja vaikuttajamarkkinointia arvoihini ja blogini henkeen sopivien tuotteiden, brändien ja kumppanien kanssa. Aitous, rehellisyys, kotoisuus, samaistuttavuus ja persoonallisuus ovat minulle ehdottomia ykkösprioriteettejä. Toteutan tarkoin valitut sisältöyhteistyöt tyylillä, jossa tärkeintä on aina tarina sekä yhteys omaan elämääni ja allekirjoittamiini arvoihin.

Vahvinta osaamistani ovat tarinankerronta, tunnelman rakentaminen kielellisin keinoin sekä laadukkaan tekstin tuottaminen omintakeisella otteella. Sisällön- ja tekstintuotanto sujuu muissakin sosiaalisen median kanavissa, kuten Instagramissa, Facebookissa ja Snapchatissa. Myös hakukoneoptimointi on hallussa.

Esimerkkejä kiitosta keränneistä kaupallisista yhteistyöpostauksista:
Tarinoiden ja kohtaamisten Kappeli, HOK-Elanto ja Ravintola Kappeli
Stadin Panimobaari – rakkautta ensi silmäyksellä, Stadin Panimo
Sooloile Sallassa, Matkalle Sallaan ry
Patikointia Piemontessa, Matkatoimisto You Travel Oy

Ota rohkeasti yhteyttä pia.alapeteri at gmail.com, juonitaan yhdessä yrityksellesi sopiva yhteistyön muoto.

Työn jäljestä sanottua

Tanja Holmberg, viestintäkonsultti, Pieni Ideapuoti: Suurkiitos! Työn jälki on jäätävän hyvää ja kirjoitus hieno tunteikkaalla, omakohtaisella kerronnallaan. Tämä on sisällöntuotantoyhteistyötä parhaimmillaan.

Aku Varamäki, CEO, Ping Helsinki: Ravintola Kappeli -postaus oli ehkä paras koskaan lukemani esimerkki vaikuttajamarkkinoinnista.

Minna Luoma, Sisältötuotantotoimisto Rouva Sana:
Olet elävä osoitus ja esimerkki siitä, kuinka luottamalla omaan henkilökohtaiseen linjaan, tyyliin ja sisäiseen ääneen tässä blogien kilpaillussa maailmassa voi pärjätä. Siis yksin, ilman portaalien mukanaan tuomaa kaupallista kuorrutustakin. Se on kunniakas saavutus, josta voi olla aidosti ylpeä.

Heli Karjalainen, Matkalle Sallaan ry: Hieno teksti, kiitos!

Rami Rajakallio, Kohteena maailma -matkablogi:
Postauksia voi kirjoittaa monella tapaa – hyvin, huonosti tai hyvin huonosti. Tämä ei kuulu mihinkään niistä, sillä tämä postaus tarjosi elämyksen. En ole rakkaustarinoiden ystävä, mutta kun siihen saatiin liitettyä olut, olen myyty.

Lukijoilta kuultua

“Ehdottomasti tärkeintä blogissasi olet sinä itse. Aikuinen, hyvää suomea ja lempeää pohdintaa tarjoileva mielenkiintoinen ihminen. Uskallat sanoa asioita, joita itse pohdin, mutten ole vielä rohjennut kirjoittaa (ei – en tarkoita lihapullaohjetta). Blogosfäärissä on mielestäni aika vähän kaltaisiasi kirjoittajia. Kiitos, kun kirjoitat. Kiitos, kun olet olemassa.”

“Parasta on välitön tunnelma ja aito kuvaus siitä ihan meille kaikille tutusta elämästä ja arjesta. Pohdintasi arjen kiireellisyyden mutta myös itsestä huolehtimisen suhteen olet mielestäni saavuttanut hyvän tasapainon, jota rytmittämässä on ihanat ruokateemaiset tekstisi. Jatka samaan malliin! Uskon että kirjoitustyylisi omaperäisyys ja viekas huumori on syynä siihen, miksi me lukijat palaamme aina blogiisi.”

“Monista kirjoituksistasi olen löytänyt tasapainoisen esikuvan itselleni. Kiitos, kun kirjoitat <3”

“Kiitos tästä tekstistä. Tällaisten jälkeen tulee olo, että maailmassa on vielä tilaa hengittää!”

“Hieno ja upea pohdinta. Koskettava teksti, monella tasolla ja ulottuvuudella mitaten. Täynnä tärkeää asiaa. – Liikutuin.”

“Voi tavaton! Luin ja itkua pidättelin. Niin koskettava ja liikuttava oli tämä tarina. Sitten annoin hanojen aueta. – Siis itkin!”

“Kirjoitat värikkäästi pieniä tarinoita ja ne suorastaan imaisevat mukaansa. Persoonasi näkyy ja tuntuu teksteissä ja se on tämän jutun ehdoton suola. Blogisi on myös tavallisen elämän makuinen. Pidän siitä, että kirjoitat monipuolisesti eri aiheista; en jaksaisi lukea pelkästään ruoka-aiheisia kirjoituksia.”

“Sun tekstit on niin aitoja ja samaistuttavia tositarinoita elämästä, vaikka oon varmaan ainakin 20 vuotta nuorempi. Tykkään siitä, että ne vaikuttaa siltä, että jokainen lause on tärkee ja tarkkaan mietitty.”

“Välittyy tunne, että lukijaa arvostetaan niin paljon, että teksti tehdään huolella. Lisäksi tuntuu, että tarinasi ovat aina mietittyjä, ei vain hetken mielijohteen räiskäisyjä. Sinun persoonassasi tuntuu olevan yhtäaikaa läsnä kaunis vaatimattomuus ja silti rohkeus, oman tien kulkeminenkin. Käytät kuvia harkitusti etkä tuuttaa niitä ihan hirveästi yhteen postaukseen. Laatublogi näin lyhyesti sanottuna.”

Elämän, ihan lyhyenä hetkenä
vuosituhansien keskellä
satamaan, laivat jäävät ja eikä ne lähdekään.
Elämän, selittämättömän selässä,
juuri oikealla hetkellä
ymmärrän, miten pienellä kaikki on kaikessa kii.

– Pepe & Saimaa 2014

15 kommenttia artikkeliin ”Blogin takana

 1. Waude! Tosi hyvä fiilis teksteissä ja hyvää luettavaa! Odotan jatkoa innolla :). Onnea vielä sinulle ja blogillesi ?

 2. Kas, olinkin aina toisinaan miettinyt että mitäköhän sulle mahtaa kuulua, mutta en pystynyt asiaa selvittmään kun en muistanut sun sukunimeä 🙂

 3. Hei,

  Pakko laittaa kommenttia. Suurimmat nautintoni saan ruuasta ja täysillä elämisestä, ystävistä ja ilon hetkistä.
  Muun muassa nämä asiat siun blogista välittyy. Kirjoitustyylisi on rennon vapaa ja siksi löydänkin itseni lähes päivittäin tarkastamassa, onko uutta tekstiä ilmestynyt. Jatka samalla sisällöllä. Kiitos ihastuttavista resepteistä ja ennen kaikkea lukuhetkistä.

  • Voi että Muusa, iso kiitos! Sitä vähän väliä kyseenalaistaa omia tekemisiään ja tekstejään, mutta tällaiset kommentit saavat uskomaan, että ehkäpä tässä kuitenkin on tehnyt jotain oikein. Rutistaisin, jos voisin!

 4. Heips Pia, blogiasi on ihanaa lukea! Luin urakalla kesän mökkiruokajuttujasi ja heti tuli semmoinen olo että haluan kokeilla noita näppäriä reseptejä! Olen yksinkertaisen ruuanlaiton ystävä joten innolla luen sentyyppisiä postauksia. Kivaa kun laitat myös paljon kuvia tekstin kylkeen -järvikuva laiturilta, jossa oli pieni pöytä ja kaksi tuolia, oli aivan huikea!! Hyvää loppukesää ja kirjoitusintoa edelleen sinulle, täällä odotellaan innolla uusia juttuja!

  • Simppelistä ruuanlaitosta tykkään minäkin! Joskus pitää toki vähän haastaa itseään hellan äärellä, mutta yleensä vähemmän on enemmän. Kivaa, kun viihdyt tekstieni parissa ja aurinkoista elokuuta sinullekin! Lisää luottoreseptejä tulossa jo tänään, jee!

 5. Hei Piia! Kyllä oli taas ihana lukea tuota sinun postausta. Tuo sinun tuottamasi teksti on niin mukaansa tempaavaa. Olen innokas katsomaan aina mitä kirjoittelet. Terkut täältä pohjoisesta.

  • Kiitos Marru! Mukava kuulla, että tykkäät teksteistäni, kommenttisi lämmitti kovasti mieltä. Terkkuja takaisin! 🙂

 6. Loistavaa sisältöä! Kieleltään rikasta ja kauniisti kumpuilevaa tekstiäsi on ilo lukea. Kokonaisuutena uskallan luonnehtia parhaaksi blogiksi, mihin olen tutustunut.

  • Huhhuh, mikä tunnustus! Nöyrä kiitos ylistävistä sanoistasi, yritän jatkossakin pitää riman yhtä korkealla. 🙏

 7. Voi, kun olisi aikaa lukea kaikki postauksesi. Löysin blogiisi Hannan sopan kautta. Muutaman kerran täällä vierailleena en saa mielestäni ajatusta, miten mahtavaa olisi viettää aikaa patojen äärellä, matkoilla tai perinteisten suomalaisten herkkujen parissa kanssasi.

  Minulla on pieni mies 1 v. ja yksi aikamies perheessäni. Silti kaipaisin seuraa, jonka kanssa voisin puhua yöhön saakka ruoasta, viineistä, mistä vaan taivaan ja maan välillä. En halua antaa kaiken mennä tai jäädä vain siksi, että minulla vihdoin on perhe ympärilläni. Olen 35-vuotias. Joskus vakava, useimmiten iloinen, välitön ihminen. Unelmoin omasta kahvilasta, ravintolasta tai jostain niihin liittyvästä ja koulutuksen omaan ravintola-alaan. Matkustaminen on lähellä sydäntäni ja maailmaa olen ehtinyt hieman nähdä ja elää arkista elämää maassa jos toisessakin.

  Olisi mukava jutella asioista enemmänkin yhdessä. Jos sinulla on aikaa ja intoa heitä minulle toki meiliä.

  Kaikkea hyvää sinulle toivoen!

  Hanna

  hanna.pietikainen@hotmail.com

  • Oi, miten ihana viesti! Kunhan mökkikesä on mökkeilty ja paluu kivikaupunkiin on edessä, saatanpa hyvinkin heittää sinulle sähköpostia. Ihanaa kesää!

 8. Toivottavasti mökkikesä oli antoisa! Ainakin blogisi kertoi niin sanoin kuin kuvinkin sen olleen. 🙂 Todella olisi mukava, jos laittaisit postia! Nyt jo alkaa tuntua syksyltä täällä itäisessä Suomessa ja varmasti myös etelämmässä. Muutoksen tuulia on ilmassa tällä suunnalla ja se että eksyisimme samojen patojen ja juttujen äärelle ei kuulosta ollenkaan mahdottomalta.

  Aurinkoista syksyä!

  • Syksy todella on tullut ja se näkyy myös kalenterissa, joka rönsyilee yli äyräidensä. Vaikka hyvähän se on että töistä riittää. Aurinkoista syksyä myös sinulle, ehkäpä meidän polkumme vielä jossain vaiheessa kohtaavat!

Kommentoi, kysy tai kerro tarina!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.