Puolikuivia tarinoita ruoasta, reissuista ja vähän rakkaudestakin

Helppoa arkiruokaa: tomaattinen vegemakkarapasta

Männävuosina, kun tunnustauduin vielä sekasyöjäksi, yksi lukuisista lempiruoistani oli Pastanjauhantaa-blogista tuttu chorizomakkaralla ryyditetty tomaattipasta. Lopetettuani lihan syömisen haikailin hetken muhkeanmakuisen pastasoosin perään, kunnes tajusin, että sama kastike taipuu todennäköisesti hurjan hyvin myös kasvipohjaiseen ruokavalioon. Eipä aikaakaan, kun kipitin kauppaan, poimin koriini pari erilaista pakettia vegemakkaraa ja ryhdyin kokkaamaan. Pian pannulla porisi mitä maukkain vegemakkarapasta! 

vegemakkarapasta

Muutamia vegemakkaroita testattuani tykästyin erityisesti Muu Provence Artisaaninakkien makuun ja rakenteeseen. Korostettakoon tässä vaiheessa, että tämä resepti ei suinkaan ole syntynyt yhteistyössä edellämainitun tuotemerkin kanssa, vaan puhtaasti tyytyväisen asiakkaan aloitteesta. Nakeissa on napsahtava (ja syötävä) kuori, jonka kuitenkin suosittelen poistamaan, jos kypsennät makkarat tämän reseptin mukaisesti pilkottuina. Kuori nimittäin irtoaa makkaranpaloista tomaattisoosissa hautuessaan, eivätkä ruttuiset kuorenrämmäleet ole kovin esteettinen näky lautasella.

Vegemakkarapasta toimii sellaisenaan, mutta jos kaipaat kaveriksi lisää kivoja kasviksia, voit halutessasi paahtaa kylkeen rasiallisen ruusukaaleja tai vaikka puolikkaan varhaiskaalin lohkoiksi leikattuna. Pyörittele kaalit öljyssä ja balsamicoetikassa, mausta suolalla ja pippurilla ja paahda pannulla tai uunissa sopivan kokoisessa vuoassa (200 astetta, n. 25 min). Kääntele kaaleja muutaman kerran paahtamisen aikana. Pastareseptistä riittää reilut annokset kahdelle tai vähän pienemmät lautaselliset kolmelle.

vegemakkarapasta

Tomaattinen vegemakkarapasta

1 sipuli tai 3 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1 chili (tai sen verran kun tykkäät)
2 rkl oliiviöljyä
2 isompaa tomaattia tai kourallinen kirsikkatomaatteija
1 pkt vegemakkaraa (esim. Muu Provence Artisaaninakki n. 200 g)
1 tölkki tomaattimurskaa tai säilöttyjä kirsikkatomaatteija
1 tl sokeria
1–2 dl kaurakermaa
suolaa ja pippuria
tuoreita yrttejä, esim. basilikaa

Silppua sipulit ja chili, jos käytät tuoreita chilipalkoa. Kuullottele muutama minuutti öljyssä pannulla. Lisää pienityt tomaatit ja jatka paistamista pari minuuttia. Pilko makkarat pienemmiksi ja heitä pannulle. Paista n. 5 min kunnes ne saavat vähän väriä. Holauta pannulle säilötyt tomaatit,  huuhtele säilykepurkki lorauksella vettä ja kaada sekin kastikkeen joukkoon. Lisää teelusikallinen sokeria syventämään tomaatin makua. Jos käytät kuivapastaa, laita vesi kiehumaan viimeistään tässä kohtaa.

Kun tomaattisoosi on kuplinut iloisesti kymmenisen minuuttia, lisää kasvipohjainen kerma ja sekoita hyvin. Mausta vegemakkarapasta suolalla ja pippurilla ja koristele annos esimerkiksi tuoreella basilikalla. Helppoa ja niiiin hyvää!

vegemakkarapasta

Jos kaipaat lisää helppoja pastareseptejä arjen kiireiden keskelle, kurkkaa ainakin pikapikaa valmistuva tonnikalapasta ilman tonnikalaa!

Jaa artikkeli:

Facebook
Twitter
Pinterest

Saattaisit pitää myös näistä....

Kommentoi, kysy tai kerro tarina!

Scroll to Top