Puolikuivia tarinoita ruoasta, reissuista ja vähän rakkaudestakin

Ruokaisa linssisalaatti vappupiknikille

Luvassa on jälleen kerran perinteinen vappusää, joka vaatii oikeaa asennetta ja vähintään paksun villapaidan, eikä tuulenpitävä takkikaan taida pahitteeksi olla. Mereltä puhaltelee tuima tuuli ja nenä palaa kevään kirkkaudessa, vaikka varpaita ja sormia palelee ja tekee mieli kääriytyä piknikvilttiin. Vietitpä viileän vapun itseksesi, kaulakkain mielitiettysi kanssa, kahdestaan kaverin kera tai isommalla porukalla piknik-viltillä, tarvitaan serpentiinien ja juhlajuoman lisäksi murua rinnan alle. Ruokaisa linssisalaatti maustetaan kirpeällä kastikkeella ja sekaan murustellaan sattumiksi vegaanista fetaa. Tämä raikas salaatti valmistuu vikkelästi ja käy syötäväksi sellaisenaan taikka yhtenä lisukkeena osana isompaa keväistä kattausta.

linssisalaatti

Meidän vappueväittemme joukosta löytyvät ruokaisan linssisalaatin lisäksi klassikon asemaan kivunnut kirkas perunasalaatti, kotona leivottua hapanjuurileipää, muutamia maukkaita tahnoja, komea keko Kasviskapinan vegaanisia rahkamunkkeja sekä tietysti samana aamuna paistettuja parsapiirakoita. Lasit täyttyvät kuplista, ohimoilla kimaltelee glitter, päähän painetaan Mantan vanavedessä valkolakki ja kaulaan kiedotaan useampi kierros serpentiiniä. Vappuna enemmän on enemmän.

linssisalaatti

Linssit voivat olla väriltään myös vihreitä. Jos tykkäät enemmän säilötyistä kikherneistä tai valkoisista pavuista, käytä ihmeessä niitä (jätä silloin keittäminen väliin, mutta muista huuhdella purkin sisältö). Persiljankin voit halutessasi vaihtaa lempiyrtiksesi, mutta kastikkeesta kannattaa pitää kiinni, sillä se on tämän salaatin juju. Reseptistä riittää lisukkeeksi jopa kahdeksalle ja ainoaksi vappupöydän salaatiksi noin neljälle.

Vapun ruokaisa linssisalaatti

2 dl kuivattuja punaisia linssejä
6–8 tomaattia
1/2 kurkku
200 g vegaanista fetaa (esim. Mö tai Rainbow)
Pari kourallista tuoretta persiljaa

suolaa ja pippuria

Kastike:
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl omenasiiderietikkaa tai valkoviinietikkaa
1 rkl dijon-sinappia
1 salottisipuli tai pieni mieto sipuli

Huuhtele linssit siivilässä ja keitä niitä n. 5 minuuttia niin, että linsseihin jää vielä hieman purutuntumaa. Kaada vesi pois ja jätä linssit jäähtymään. Pilko linssien jäähtyessä tomaatit ja kurkku sopiviksi suupaloiksi.

Silppua sipuli soosia varten. Sekoita oliiviöljy, siideri- tai viinietikka sekä sinappi kattilassa tasaiseksi emulsioksi ja lisää sipulisilppu sen sekaan. Kaada mukaan linssit ja sekoita hyvin. Lisää pilkotut tomaatit, kurkku ja tuore persilja ja sekoita taas. Mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan. Murustele päällimäiseksi vegaaninen feta päällimmäiseksi ja pidä huoli että ehdit lusikoida lautaselle oman osuutesi ennen kuin salaattikulho tyhjenee. Letkeä linssisalaatti nimittäin vie kielen mennessään!

linssisalaatti

Nauti kirkkaasta valosta, lehtiin puhkeavista puista ja lintujen laulusta – ja skoolaa keväälle!

Jaa artikkeli:

Facebook
Twitter
Pinterest

Saattaisit pitää myös näistä....

Helppoa arkiruokaa: tomaattinen vegemakkarapasta

Männävuosina, kun tunnustauduin vielä sekasyöjäksi, yksi lukuisista lempiruoistani oli Pastanjauhantaa-blogista tuttu chorizomakkaralla ryyditetty tomaattipasta. Lopetettuani lihan syömisen haikailin hetken muhkeanmakuisen pastasoosin perään, kunnes tajusin, että

Lue lisää

Kommentoi, kysy tai kerro tarina!

Scroll to Top