Mykistävien maisemien Porto

Istun metrossa matkalla Porton lentokentältä keskustaan. Lyhyet vaunut ovat täynnä, tasapainottelen seisomapaikalla ja väistelen lähiöasemilla junasta poistuvia. Geneeriset maisemat vilisevät ohi, kaupunkien laitamilla on aina sama nuhjuinen kaiku. Kylmänkoleaa ilmaa pujahtaa isoista liukuovista sisään, kevät on myöhässä myös Portugalissa.

porto

Vaihdan metroa Trindadessa. Vaihtoaseman validointilaite piippaa punaista, mutta piipatkoon. Jos tarkastajat tulevat, levittelen käsiäni ja selitän suomeksi olevani typerä turisti. Kolme asemaa myöhemmin metro kolistelee Ponte Luís -sillalle ja Douro-joki avautuu allani. Leukani loksahtaa auki jälleen kerran. Ilmestys on upeampi kuin yhdessäkään instagram-kuvassa!

ponte luis

Jään pois sillan toisella puolella, pysäkin nimi Jardim do Morro. Vaikka vettä sataa saavista kaataen, on pakko seisahtua mykistävän maiseman edessä. Kaivan kameran kassista ja räpsin kymmenkunta kuvaa, kuten kunnon turistin kuuluukin.

Airbnb porto

Sadan metrin päässä metropysäkiltä kolkutan airbnb-asuntomme oveen. Osa matkaseurueesta on päässyt perille jo aiemmin ja esittelee innokkaana majapaikkamme hienouksia. Neljä makuuhuonetta, iso olohuone, keittiö ja jättimäinen terassi uskomattomilla näkymillä on työpisteeni seuraavat viisi päivää. Olemme tulleet Portugaliin etätöihin ja suunnittelemaan pienen tiimimme tulevaisuutta.

shower with a view

Näköala makuuhuoneen ikkunasta on mieletön, ja Douro-joen mutkaa voi ihailla myös kylpyhuoneesta käsin. Suihkunurkkauksen ikkuna ulottuu lattiasta kattoon, ja jos alapuolellamme asuvilla paikallisilla on kiikarit, he saavat nauttia sensuroimattomista kokovartalonäkymistä.

aamukahvit terassilla

Ensimmäisenä työpäivänä on pakko kääntää nojatuoli ikkunasta poispäin, sillä en saa silmiäni irti vastarannalla kohoavan Ribeiran punatiilikattoisista taloista ja virtaavasta vedestä. Tuuli kuljettaa pilviä ja valo muuttuu koko ajan. Seison avojaloin sadekuuron kastelemalla terassilla ja katson maisemaa kameran linssin läpi. Kaukana yläpuolella kaartelee satojen lokkien parvi, magnoliat ovat puhjenneet kukkaan. Kaupungin yllä säteilee sateenkaari. Iltapäivällä laseihin kaadetaan pienet maistiaiset parinsadan metrin päässä valmistettua portviiniä. Tästä tulee hyvä viikko.

4 kommenttia artikkeliin ”Mykistävien maisemien Porto

  1. Hienoja Porto-tunnelmia. Ja ihanan rauhallisen näköistä off-season meininkiä! Olemme itse käyneet siellä kesän turistiaikaan – hienoa oli silloinkin, mutta jotain ihanaa noissa viileän näköisissä kuvissasi on.

    • Off-season on ihmisen parasta aikaa. Silloin pääsee paremmin kiinni myös paikallisten arkeen, kun kaduilla liikkuu muitakin kuin meitä matkalaisia ja samalla näkee vähän erilaisen kaupungin, kuin mitä matkaoppaiden kuvissa mainostetaan. Kiitos kehuista, niistä tuli hyvä mieli!

      • Niin totta! Tunnelma on ihan eri, kun kaduilla liikkuu melkein pelkästää muita kuin matkalaisia. Esim. itse rakastan Tallinnaa lokakuussa, kun se on lähes tyhjä turisteista. Kivoja tarinoita sulla muutenkin!

        • Kiitti Henna! En ole mikään auringonpalvoja ja välttelen muutenkin matkustamista kuumiin kohteisiin, joten off-season-reissaaminen sopii minulle erityisen hyvin. Kaikilla mahdollisuutta joustaa matkustusajankohdasta ei ole, mutta tosiaan samaa ajattelua kannattaa tosiaan hyödyntää myös lähimatkailussa esim. juurikin Tallinnaan.

Kommentoi, kysy tai kerro tarina!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.