Puolikuivia tarinoita ruoasta, reissuista ja vähän rakkaudestakin

Kestosuosikki: Chorizopasta

Joihinkin ruokiin ei kyllästy koskaan. Ja koskaan ei voi uutta reseptiä kokeillessaan tietää tuleeko siitä kestosuosikki. Lautasten tyhjennyttyä mielipide on yleensä selvä – jatkoon tai sitten ei. Meille on tullut tavaksi kysyä toisiltamme mielipidettä aterian jälkeen. Tykkäsitkö? Tehdäänkö toistekin? Hyvin usein olemme samaa mieltä, vaikka mies onkin välillä hieman kriittisempi. Chorizopasta jäi välittömästi vakiovalikoimaan, ensin sellaisenaan ja myöhemmin veganisoituna.

pasta mökkilautasella

Ruokaohjeen raaka-aineet antavat toki vihjeitä – jos ruuassa on sitruunaa, valkosipulia, inkivääriä ja chiliä, on se yleensä hyvä merkki. Myös tomaattiset reseptit ovat usein minun mieleeni. Siksi ei ollut kovin suuri yllätys, että Pastanjauhajien chorizopasta vei sydämeni ikiajoiksi. Ensimmäisestä kokkauskerrasta on jo kahdeksan vuotta, eikä kyllästymisen merkkejä näy vieläkään. Raakamakkara on sittemmin vaihtunut vegechorizoon, joka toimii reseptissä paremmin kuin hyvin.

Jälleen kerran olen tuunannut ohjetta omien mieltymyksieni suuntaan ja siksi kirjaan tähän oman versioni vertailtavaksi alkuperäisen kanssa. Chorizopasta on helppo pyöräyttää myös mökkiolosuhteissa, sillä se ei vaadi mitään erikoisvempeleitä. Tomaatit voit halutessasi kaltata, minä en laiskana sitä jaksa yleensä tehdä. Yrttinä voi käyttää sitä, mitä saatavilla on, eikä parmesanikaan ole aivan välttämätön. Jos kaurakermaa ei ole, käytä vaikka kaurafraichea tai soijajogua, kunhan ne eivät ole rasvattomia.

Chorizopasta

(2–3 pastanpurijalle)

loraus oliiviöljyä
1 pieni sipuli, jos käytät kevätsipulia, heitä varretkin mukaan
3 valkosipulinkynttä
sopivan reilusti chiliä tuoreena tai kuivattuna
Pari kohtuullisen kokoista tuoretta tomaattia tai puoli rasiallista kirsikkatomaatteja
n. 300 g mausteista (vege)makkaraa, mieluiten chorizoa
tölkki tomaattimurskaa
rosmariinia tai vaikka basilikaa
1 rkl hunajaa tai sokeria
1 dl kaurakermaa
sitruunamehua
suolaa ja mustapippuria

Pilko tomaatit kuutioiksi ja silppua sipuli, valkosipuli ja chilit. Pyöräyttele niitä hetki pannulla oliiviöljyssä. Lisää sopiviksi suupaloiksi pilkottu makkara. Tarkista paketista suositeltu paistoaika.

chorizopasta pannulla

Pyörittele makkaranpaloja pannulla vähintään niin kauan, että niihin tarttuu vähän väriä ja kaada sitten päälle tomaattimurska. Riivi mukaan yrtit, rosmariininoksan voit laittaa kokonaisenakin. Lisää teelusikallinen hunajaa tai sokeria. Anna porista kymmenisen minuuttia, lisää kaurakerma ja mausta. Sekoita kastike valitsemasi pastan joukkoon, annostele valmis chorizopasta lautasille ja haarukoi kohti ääntä!

pasta lautasella

Jaa artikkeli:

Facebook
Twitter
Pinterest

Saattaisit pitää myös näistä....

Helppoa arkiruokaa: tomaattinen vegemakkarapasta

Männävuosina, kun tunnustauduin vielä sekasyöjäksi, yksi lukuisista lempiruoistani oli Pastanjauhantaa-blogista tuttu chorizomakkaralla ryyditetty tomaattipasta. Lopetettuani lihan syömisen haikailin hetken muhkeanmakuisen pastasoosin perään, kunnes tajusin, että

Lue lisää

4 ajatusta aiheesta “Kestosuosikki: Chorizopasta”

  1. Moikka taa! Siis onkos tytöllä enemmänkin tällaisia helppoja mökkiruokia? Pitääkö nyt lukea koko blogi läpi… On siis varsin mainiota, kun ruokaa voisi mökillä tehdä ” tavallisista” ruoka-aineista ja niin, ettei sitä tiskiäkään siunaantuisi niin paljoa.
    Ja ihan erityismaininta tuosta ”….suussa sangen miellyttäviä”. Että mä tykkään suomenkielestä ja sanojen runsaudesta! Ja vielä kun niitä käytetään hyvin! Ja tämän sanon sitten hyvää tarkoittaen, ettet väärin ymmärrä. Kirjoitat mainiosti, kiitos siitä.
    ?
    p.s. olisin pistänyt papukaijamerkin, kännykässä ei vaan ollut ?

    1. Onhan niitä, mars heti lukemaan alusta asti! 😉 Aika moni ruoka on sovellettavissa mökkiolosuhteisiin, se vaatii vain välillä pientä kekseliäisyyttä. Yhden mökkiruokaspesiaalin ajattelin vielä rustata, sitten se tältä kesältä on siinä. Kiitos taas kommentista ja papukaijamerkistä, arvostan!

  2. Kaunis kiitos reseptistä! Valmistin tänään mieheni kanssa chorizopastaa lounaaksi. Se oli liki kielen vievää. Onneksi teimme kaksinkertainen annoksen. Saamme näin nauttia tästä herkusta vielä päivälliselläkin. Olen varma, että meilläkin kokkaillaan tätä myös jatkossa. Kiitos!

Kommentoi, kysy tai kerro tarina!

Scroll to Top