Sunnuntaiaamujen luksusta

Ekaluokasta lähtien sunnuntait ovat olleet tylsiä päiviä. Vaikka kuinka päättää, että tänään laiskottelen, enkä ajattele huomista koulu- tai työpäivää, ei mieli pysy aisoissa. Aikuisena yritän haudata arkiajatukset ruuanlaittoon ja kaikkeen muuhun hyvän mielen tekemiseen. Sunnuntaina on kerrankin aikaa haudutella lihapataa, leipoa sämpylöitä tai karjalanpiirakoita, käydä pitkällä kävelylenkillä, lukea kesken jäänyttä kirjaa tai vaikka vaan loikoilla peiton alla niin pitkään kuin huvittaa.

Sunnuntaisin Helsinki pursuaa luomubrunsseja ja runsaita aamiaispöytiä, mutta paras ja edullisin tarjoilu on silti omassa keittössä tai parvekkeella. Ei tarvitse lähteä mihinkään ja voi tassutella pöytään suoraan sängystä kiertämättä suihkun ja meikkipussin kautta. Jalassa kulahtaneet verkkarit ja tukka päässä seisten, kasvoilla vielä tyynyliinan painaumat. Aikaakin on, lukea ehtii vaikka jokaikisen Hesarin jutun.

Minun sunnuntaini alkaa letunpaistolla, niin myös tänään. Lettulautasen viereen katan kupin vihreää teetä ja lasillisen tuoremehua. Kun lettutaikinan tekee rahkaan, se on käytännössä terveysruokaa. Tekee hyvää sielulle ja ruumiille.

Rahkaletut

Rahkaletut eli syrnikit (n. 20 pientä lettua)

3 munaa
1 prk (250 g) rahkaa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
(sitruunamehua)
voita paistamiseen

Sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi ja anna turvota vartin verran. Paista voissa ja syö jäätelön/jugurtin/marjojen/hedelmien/sokerin/hunajan/tuoreen mintun kanssa. Mun suosikkikombo on vaniljajätski, mustikat ja mintunlehdet. Päällimmäiseksi vielä sokeria tai hunajaa. Luksusta.

5 kommenttia artikkeliin ”Sunnuntaiaamujen luksusta

  1. Täällä oli tänään myös lettupannu kuumana, gluteenittomana versiona luonnollisesti! Hesarin sijaan seurana oli eräs hurmaava Aatos vanhempineen! Eräälle se oli aamupala ja toisille lounaan jälkiruoka.. 😀

    • Hehee, oot rahkalettukäännynnäinen 😉 Tosiaan, reseptin vehnäjauhot voi korvata gluteenittomilla jauhoilla ja lopputulos on aivan yhtä hyvä, jollei parempi!

  2. Sulla on kyllä lahjoja kirjoittamiseen, Pia! Olen ajatellut niin monta kertaa, mutta vasta nyt kommentoin. Mulle sunnuntait on viime vuosina olleet oikeastaan parhaita päiviä! Kirkossa käyminen on tullut tärkeäksi? Ja muutenkin kaikkea mukavaa tapahtuu silloin. Ja ah, se lepo!

    • Kiitos, kun kommentoit Tupu, sillä on minulle suuri merkitys! Sunnuntai on tehnyt täydellisen takinkääntötempun minunkin elämässäni ja se on aika kiva juttu. 🙂

Kommentoi, kysy tai kerro tarina!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.