Syötävät häälahjat

Tämä on harvinainen kesä. Ei yksiäkään häitä. Viimeiset kymmenen vuotta vähintään neljä kesäviikonloppua on kulunut polttareissa ja häissä. Nyt melkein kaikki kaveripiirin pariskunnat ovat naimisissa, joten hääruuhkavuodet taisivat olla tässä. Teillä saattaa olla eri juttu, siksipä tässä kuuma kesähäälahjavinkki!

Häälahjalistat ovat käteviä. Ei tarvitse käyttää aivokapasiteettia mieleisen, mutta persoonallisen lahjan keksimiseen. Silti yleensä jätän astiastojen ja pussilakanoiden hankkimisen morsiusparin sukulaistätien kontolle ja annan lahjaksi aineetonta tai kulutettavaa hyvää. Aikaa kahdenkeskiseen kuherteluun tai kulttuuririentoihin. Retken Nuuksion kansallispuistoon tai piknikin eväineen kaikkineen. Juomaa ja/tai ruokaa. Laatuaikaa lahjan antajan kanssa. Tai vaikka lupauksen seuraavaksi talveksi neulottavista villasukista.

Viime kesän kynnyksellä minulta kysyttiin mitä me(!) haluamme häälahjaksi. No tuota öö. En tunne tulevaa miestäni, en todellakaan tiedä. Kielsin tuomasta mitään, mutta jos ei missään nimessä halua tulla tyhjin käsin, yhteinen tekeminen on tervetullutta.

häälahjat

Mitä sitten saimme? Lahjakortin jäätelöbaariin, illan Lotan kokkikoulussa, tuplariippumaton, leffalippuja, retken Lonnan saareen (sis. eväät) ja pullokaupalla shampanjaa. Riippumatto taisi jäädä korkkaamatta, mutta kaikki muu käytettiin.

jätskillä

Kokkikouluun ehdittiin vasta eropäätöksen jälkeen, mutta eipä se menoa haitannut. Ensin puettiin päälle essut ja sitten saimme käsiimme kolmen ruokalajin illallisen reseptiikan: Tomaattikeitto ja tuoreet patongit, kylmäsavulohipasta ja avokadojäätelö. Sitten tehtiin astetta eksoottisemmat alkudrinksut, joiden nimestä ei ole mitään käsitystä. Pääkokin mukaan resepti on löydetty netin syövereistä, tarkempaa viitetietoa ei ole käsillä.

Tuunattu rommikola

2 cl rommia
1 tl kahvipapuja
1,5 dl coca colaa
2 viipaletta appelsiinia
jäitä

Kaada lasiin ensin alkoholi ja liota papuja siinä hetkinen. Kaada sitten joukkoon cokis ja loiskauta sekaan pari lohkoa appelsiinia. Toimii.

drinksut

Unohtakaa tupperwaret ja hopealusikat, elämykset hääpari muistaa lopun ikänsä. Niin teen minäkin.

3 kommenttia artikkeliin ”Syötävät häälahjat

Kommentoi, kysy tai kerro tarina!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.