Suomen kesä – lyhyt ja vähäluminen

Kolme päivää hellettä, mitä jos Suomen kesä olikin tässä? Siksi moottoripyörä, ystäviä, jäätelöä, terassi, skumppaa, fillari, treffit, viiden ruokalajin illallinen, lättyaamiainen ja melontaretki Mustasaareen. Ekoja kertoja ja jännittäviä kokemuksia. Koko kesä tiivistettynä yhteen viikonloppuun.

Ruokaakin tehtiin, pääosassa oli tällä kertaa viileä vesimeloni. Uskoisitko, että sitäkin voi grillata? En minäkään, joten pakkohan sitä oli kokeilla. Resepti on Glorian Ruoka & Viini -lehdestä jo parin vuoden takaa.

melonit pannulla

Grillattu vesimeloni (4 herkkusuulle)

1 keskikokoinen punasipuli
ruokaöljyä (oliivi- tai rypsi-)
4 rkl vaaleaa (tai tummaa) balsamicokastiketta
800–1000 g kuorellista, siemenetöntä vesimelonia
100 g kovaa ricottajuustoa

Viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi ja kuullota nopeasti öljyssä. Kumoa pieneen kulhoon, lorauta päälle balsamicoa ja anna maustua ainakin vartti. Leikkaa vesimeloni noin sentin siivuiksi ja raasta ricotta. Kuumenna grillin parila ja voitele se öljyllä. Minä en omista grilliä, joten kaivoin kaapista parilapannun. Paista meloni kuumalla pannulla nopeasti molemmilta puolilta. Kasaa lautaselle ensin melonipalat, sitten marinoitu sipuli ja päällimmäiseksi ricottaraaste. Tämä ei ensin maistunut oikein miltään. Kunnes maistui, eikä syömistä olisi millään tahtonut lopettaa!

Grillattua vesimelonia

Tårta på tårta: surauta seuraksi melonimargarita! Heitä blenderiin litra vesimelonin paloja, kahden limen mehu, 2 rkl ruokosokeria, 3/4 dl tequilaa ja 4 dl jääpaloja. Viinakset voi jättää pois tai määrää vähentää, hyvää tulee ilmankin. Jos käytät sauvasekoitinta, varo ettei homma leviä pitkin seiniä, kuten minulla melkein kävi. Kaada isoihin laseihin, joiden pohjalla on jäitä. Juo pillillä. Ahh.

melonidrinksut

In your face matalapaine! Kieltäydyn luovuttamasta ja puen tänäänkin päälleni kesämekon. Sillä minulle kesä on mielentila.

Kommentoi, kysy tai kerro tarina!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.