TGIF!

Luojan kiitos on perjantai! Taas yksi työviikko takana, viisi päivää istumista, paikallaan jumittamista ja pään raapimista. Lähes 40 tuntia terapeuttina, asiakaspalvelijana, ohjaajana, motivaattorina, henkisenä tukena, budjetinvartijana ja pilkuviilaajana – eli normiviikko kustannustoimittajana. Kesälomaa kohti kulkiessa duunipäivätkin onneksi kevenevät, mutta perjantai on silti aina yhtä tervetullut.

Parikymppisenä perjantai tarkoitti after workia, lukemattomia skumppalaseja ja työviikon nollausta kaveriporukalla. Kolmekymppisenä haaveilen jo aamupäivällä illan saunavuorosta, hyvästä ruuasta ja lasillisesta laatuviiniä itseni seurassa. Joskus hairahdan kollegojen seuraksi lähikuppilaan, mutta sieltäkin on ihan pakko ehtiä kahdeksaksi kotiin. Otan pakkasesta jättikatkaravun pyrstöt sulamaan, laitan pullon rieslingiä kylmään, puen kylpytakin päälle ja heitän saunakassin olalle. Löylyjen jälkeen on Jamie Oliverin vuoro hypätä kehiin.

WP_20150612_09_34_56_Pro

Perjantailuksusta eli jättikatkaravunpyrstöjä chilin, inkiväärin ja valkosipulin kera (kahdelle)

Hyvää oliiviöljyä (ehkä ei tällä kertaa Rainbowta)
Parin sentin palanen tuoretta inkivääriä
Pari valkosipulinkynttä
chiliä maun mukaan
16 jättikatkarapua (raakoja tai keitettyjä)
1 sitruuna
suolaa
mustapippuria
(kourallinen persiljaa)
Maalaisleipää tai vaikka ciabattaa

Kuori ja raasta inkivääri, silppua valkosipuli ja chili. Sekä tuore että kuivattu chili käy, vain sinä itse tiedät, mikä on riittävän tulista. Parvekkeen chililapset ovat vielä taaperovaiheessa, mutta onneksi viime vuoden satoa on vielä jäljellä. Lorauta öljy pannulle ja heitä joukkoon kaikki edellä silputtu. Jos käytät raakoja jättikatkiksia, paistele niitä n. 3 min isommalla lämmöllä, vähennä sitten tehoa ja purista sekaan sitruunamehu. Minä oikaisen tässä ja ostan valmiiksi keitettyjä pyrstöjä, kun raakoja ei ihan joka marketissa myydä. Paistelen niihin väriä, kunnes menevät kippuralle. Jos tykkäät persiljasta lisää sitä ja heitä perään vähän lisää oliiviöljyä. Rouhi myllystä suolaa ja pippuria. Maistele kastiketta ja lisäile aineksia, jos siltä tuntuu. Iske pannu keskelle pöytää, paahda muutama leipäpala, ota valkkari kylmästä ja käy kimppuun!

WP_20150612_09_36_30_Pro

ps. Tämä iltapala sopii myös romanttiseen fiilistelyyn sen erityisen ihmisen kanssa. Testattu on!

Kommentoi, kysy tai kerro tarina!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.